Aanleveren

Als u een eigen ontwerp heeft gemaakt of heeft laten maken door derden, is het goed, om te weten, wat men dan moet doen voor een goede/juiste afdruk op papier. Kleurmodus..

>>> CMYK

De meeste digitale fotocamera's tegenwoordig slaan foto's op hun geheugenchip weg als RGB. RGB heeft een groot bereik wat het kleurenspectrum betreft. Dit zijn echter lichtkleuren. In offset-druk hebben we echter 4 kleuren drukwerk wat we CMYK of CMYB noemen. (cyaan, magenta, geel en zwart) Dit is dus de modus waarin u de plaatjes moet aanleveren.

Resolutie >>> 300 DPI

De resolutie van de camera's tegenwoordig zijn hoog genoeg om scherpe afdrukken te kunnen realiseren. Let echter wel op, dat als u een foto naar ons verstuurt, deze niet eerst door een programma te halen zoals: word; Whattsapp; etc... deze programma's verkleinen uw foto zonder dat ze daar toestemming voor krijgen van u.. Beeldschermen hebben een resolutie van 72 dpi... dat zijn 72 beeldlijnen per inch gemeten. Bij drukwerk is de resolutie hoger nodig... namelijk 300 dpi voor foto's... en het liefst 400 dpi voor scherpe afdrukken voor tekst, mits men de tekst niet aanlevert als lettertype/font. Dus plaatjes weghalen van het internet is (meestal) niet voldoende voor een scherpe afdruk.

Opmaak >>>

Wanneer u een ontwerp gaat maken is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Plaats geen rechte elementen op de rand van uw ontwerp als deze door een printer moeten gaan. Een printer heeft geen vaste aanleg zoals een drukpers dat heeft, waardoor 1 a 2 mm verschil als verwaarloosbaar wordt gezien door de printerfabrikanten bij het bedrukken van dubbelzijdig. Kaders langs de rand van je ontwerp laten lopen, geven dan gelijk een scheef beeld als die 2 a 3 mm verschil hebben.  Als u beeld tot de rand van het papier wil laten lopen, moet uw beeld 3 mm over de rand doorlopen. Dit is nodig om hele stapels te kunnen snijden zonder dat er witte randen ontstaan in dit proces.

Bellen >>>

Wanneer u een ontwerp gaat maken is het verstandig om van tevoren te bellen. Wij geven u graag advies over uw ideeen/wensen en over de uitvoering van het eindprodukt.